„Nem veszünk részt Kubatov bohócbuliján” – bojkottálják a szezon utolsó derbijét az Újpest szurkolói

A Ferencváros idén nyerte meg 35. bajnoki címét, az aranyérmeket az Újpest elleni meccs után kapják meg a játékosok.

Bojkottálják a 2023-2024-es NB I-es szezon utolsó derbijét az Újpest szervezett szurkolói csoportjai – jelentették be a Facebookon.

„Az utóbbi években távolmaradásunkkal vagy egyéb módokon mindig hangot adtunk véleményünknek. Legyen szó akár címercseréről, a csapat szerepléséről vagy a hazai futballt átszövő politikai behatásokról. Most ennek újfent eljött az ideje! Nem veszünk részt Kubatov bohócbuliján, az utolsó fordulóban” – fogalmaztak közös közleményükben. 

A Ferencváros elnöke, a Fidesz pártigazgatója újabban azzal haragította magára az Újpest szurkolóit, hogy néhány nappal ezelőtt – amikor a lilák bennmaradása még kérdéses volt – arra a kérdésre, hogy hogyan élné meg, ha a Ferencváros kezében lenne az Újpest sorsa a 33. fordulóban, Kubatov Gábor habozás nélkül azt felelte: „kiejtenénk az Újpestet”. 

A Ferencváros idén nyerte meg 35. bajnoki címét, és bár már több fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt az aranyérem sorsa, a medálokat az utolsó, Újpest elleni mérkőzés után kapják meg a Fradi játékosai és szakmai stábjának tagjai. Az Újpest jelenleg a tizedik az NB I-ben, és miután a hétvégén a Kisvárda vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától, az IV. kerületiek pedig 7-0-ra legyőzték a Diósgyőrt, biztossá vált, hogy jövőre is az NB I-ben indulhat.

A Ferencváros-Újpest összecsapást a május 18-i hétvégén rendezik meg a Groupama Arénában, de utolsó forduló lévén a pontos kezdési időpontot még nem írták ki.

Ahogy a hvg.hu is megírta, február elején derült ki, hogy a Mol lesz az Újpest FC többségi tulajdonosa. Arról, hogy mi vezetett a tulajdonosváltáshoz, alábbi cikkünkben olvashat: 

Órákon belül eladhatják az Újpestet – hogy sikerült eljutni ide?

Évek óta követelik az Újpest szurkolói a tulajdonosváltást, most pedig úgy tűnik, hogy valóra válhat a vágyuk. Az Újpest az NB I utolsó olyan klubja volt, amely egyetlen szállal sem kötődött a NER-hez, most ennek is vége szakadhat. A nagy kérdés, hogy mennyire hozhat komoly változást, ha megjelenik egy gazdag cég a háttérben, amelyről már sokan tudni vélik, hogy a Mol lehet.

Írta a HVG

A „Nem veszünk részt Kubatov bohócbuliján” – bojkottálják a szezon utolsó derbijét az Újpest szurkolói bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.