Azt hitte az állatmentő, hogy egy cicát vittek hozzá: amikor kiemelte az állatot a dobozból, teljesen ledöbbent

Egy vadállatot vittek a macskamentőhöz.

Azt hitte az állatmentő, hogy egy cicát vittek hozzá: amikor kiemelte az állatot a dobozból, teljesen ledöbbent
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Különös meglepetésben volt része David Loopnak a Sierra Pacific Furbabies macskamentő egyesület vezetőjének néhány héttel ezelőtt, amikor elvittek hozzá egy dobozt, amelyben egy állítólagos kiscica lapult. 

Cicának hitték a vadállatot

A nem mindennapi csomagot egy túrázó vitte el a menhelyre, aki a természetet járva talált rá az elárvult kölyökre. Amikor azonban Loop kinyitotta a dobozt, egyből rájött, hogy abban egy hiúzkölyök rejtőzik, nem pedig egy macska.

 "A fülek, a farok és a mintázat - konkrétan minden - egy bébi hiúzra utalt" - mondta el Loop a The Dodo magazinnak.

A szakember nem hibáztatja a túrázót, amiért összetévesztette a kishiúzt egy cicával. Ilyen fiatalon a két állat egyedei rengeteg hasonlóságot mutatnak. 

A cicának és a hiúzbébiknek azonban nagyon különböző igényeik vannak: a macskáknak szerető otthonra van szüksége, a hiúzoknak pedig, amint lehet, vissza kell térniük a vadonba.

A macskamentő egyesület vezetője felvette a kapcsolatot egy vadállatokra szakosodott rehabilitációs központtal. A hiúzbébik ilyen fiatalon soha nem hagyják el az odújukat, ezért valószínű, hogy valami történhetett az állat anyjával. 

A kis vadállat az átmeneti élőhelyén minden fontos dolgot megtanul ahhoz, hogy minél hamarabb visszaköltözhessen a természetbe. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

A legtöbb macskánál láthatod ezt a vicces grimaszt, de egészen mást jelent, mint hiszed

A jellegzetes macskagrimasz valójában nem elsősorban a kellemetlen szagnak szól.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük