Ezért kaphatsz idegenektől bizalmas leveleket Gmailen: furcsa anomália van az e-mail-címeknél

A Gmail levelezőrendszerében egy olyan alapbeállítás lapul, amit csak nagyon kevesen ismernek.

Gmail-címeknél a pont
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Biztos sokan tapasztalhatták már, hogy egy-egy bizalmas hangvételű e-mail mintha "eltévedt" volna, és látszólag indokolatlanul érkezett a levelek közé, legyen szó egy randevú megköszönéséről vagy arról, hogy egy idegen család megoszt egy ballagási felvételt - de a lista valójában végtelen. Emögött többek között az is állhat, hogy a Gmail-fiókoknál a pontok nem számítanak. 

A Gmail címeknél nem számítanak a pontok

A Google Support oldalára feltöltött tájékoztató szerint az emberek akkor is megkapják az e-maileket, hogyha a feladó a levélíráskor véletlenül pontot tesz az e-mail-címbe. Egyébként egy gombnyomással visszavonható az üzenet, ehhez a korábbi cikkünkben találsz infót.

Gmail címeknél a pont
Fotó: SOPA Images

Sokaknak pusztán a vezeték és keresztnevük szerepel benne, például kovacspeter@gmail.com, de ebben az esetben a kovacs.peter@gmail.com, a ko.vacs.pe.ter@gmail.com és a k.o.v.a.c.s.p.e.t.e.r@gmail.com is hozzátartoznak. 

Ez csak akkor van másképp, hogyha munkahelyi, iskolai vagy egyéb szervezeten belüli e-mail-címről van szó, mert akkor a pontok igenis számítanak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Hogyha valaki szeretné ennek fényében megváltoztatni az e-mail-címében szereplő pontok számát, esetleg a helyét, az a Google rendszergazdához tud fordulni ez ügyben.  

Így lehet ellenőrizni, hogy valaki belépett-e a Gmail-fiókodba: három kattintás az egész

Pár kattintással ellenőrizni tudod, hogy használták-e illetéktelenek a Gmail-fiókodat, vagy sem.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük