DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas bombaformában várja a szezont

A Mercedes finn F1-es pilótája szerint fizikálisan sosem volt még olyan jó formában, mint most, a vezetési stílusán is sokat dolgozott és végre volt ideje magára figyelni. Nagyon várja a szezont.

Valtteri Bottas továbbra is nagyon elszánt a 2020-as szezont illetően - nemrég kijelentette, hogy az ő helyére aztán nem veszélyes Sebastian Vettel, most pedig arról beszélt, hogy sosem volt még fizikailag olyan jó formában, mint manapság. A Mercedes finn pilótája azt mondja, hogy már az eredetileg tervezett melbourne-i szezonnyitóra is jó passzban érkezett, de azóta még sokat tudott javítani magán.

bot_1



"Pár hete csináltam egy fizikai tesztet, amelyet általában évente egyszer, vagy kétszer csinálok meg és eddig ez volt a legjobb teszteredményem" - mondta Bottas a Sky Sportsnak. "Pilótaként sosincs lehetőség arra, hogy hónapokig csak a kondícióra figyeljünk, normál esetben nincs ennyi idő arra, hogy más dolgokat csináljunk. Most viszont volt lehetőség magunkra figyelni fizikálisan és mentálisan is."

"Már Barcelonában is meg tudtam mutatni, hogy sokat fejlődtem és sokat dolgoztam a csapattal azon, hogy az autóhoz igazítsam a vezetési stílusomat. Most még komplettebb vagyok pilótaként és sosem voltam még ilyen jó fizikai állapotban. Remélem, hogy ezt a pályán is meg tudom majd mutatni" - tette hozzá a Lewis Hamilton legyőzését megcélzó finn versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: