DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Velenczei nyert Turán előtt Kisvaszaron

Véget ért az idei hazai raliszezon első komolyabb eseménye, a Kisvaszar Rali. A harmadosztályú versenyre az első osztály élmezőnyének jelentős része is nevezett tesztjelleggel, a szűk erdei szakaszon pedig már rögtön látszottak is az erőviszonyok.

A győzelemért Turán Frigyes és Velenczei Ádám csapott össze, de a nap második felében Velenczei egy hajszállal gyorsabbnak bizonyult, így megnyerte a viadalt 2,3 másodperces előnnyel – Turánnak volt egy kis híján belefulladása az ötödik szakasz rajtjába, nagyjából ennyi volt a különbség.

velenczei-skoda-csn



A harmadik helyre Hadik András ért be az új Forddal, a miskolci pilóta az első szakaszon volt egy fokkal óvatosabb, utána viszont nagyjából tartotta a lépést a két élmenővel, így ő is tíz másodpercen belül tudott maradni. A lengyel Grzegorz Grzyb lett a negyedk 13,3 másodperces lemaradással, majd jött Csomós Miklós még mindig húsz másodpercen belül – a többiek már egy fokkal jobban lemaradtak, Niki Mayr-Melnhof és Bodolai László a hatodik-hetedik helyre hozta be a két MKII-es Fordot.

A Rali3-as értékelést uralta Dénes Szabolcs a Ladával, aki rendkívül meggyőző formát mutatott, szórakoztatta a közönséget és szemre is gyorsabban autózott a többieknél – az összes szakaszt megnyerve, közel félperces előnnyel tudott nyerni. A második helyre Geng Bence ért oda az Opel Corsával, a dobogó alsó fokára pedig Nagy Dávid állhatott fel a Ladával.

A hatszakaszos futam utolsó gyorsaságiját egyébként végül nem rendezték meg az időjárás és biztonsági okok miatt.

Az eredmények ide kattintva megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: