DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Két vb-esélyes pilóta van a csapatnál

Továbbra sincs a Mercedesnél első és második státuszú versenyző, hangsúlyozza a csapatvezető. A szezon kezdetén Bottas egyenlő esélyekkel indul, és Wolff hisz benne, ő is bajnoki alapanyag.

Az elmúlt évek során Valtteri Bottas számos alkalommal beállt vízhordónak Lewis Hamilton mögé, alárendelve magát a csapat érdekeinek. Toto Wolff azonban hangsúlyozza: a finn-brit páros negyedik közös évét sem úgy kezdi meg, hogy előre le van osztva az első és a második státusz. A szezon kezdetén mindkét pilóta egyenlő esélyeket kap, így Bottas is pályázhat a világbajnoki címre.

„Bottas és Hamilton mindig is ugyanolyan lehetőségekkel indult a szezon kezdetén. Mindkettőjüknek meg akarjuk adni az esélyt, hogy világbajnokok legyenek” – mondta az Österreich lapnak Wolff. A 2019-es szezon kezdete valóban ezt tükrözte: egy éve az első négy verseny után még Bottas vezette a világbajnokságot, de a szezon folytatásában Hamilton magasan fölé nőtt.



„Nem szabad abba a tévedésbe esni, hogy van egyes és kettes számú versenyző, mert mindkettőjüknek ugyanolyan győzelmi ambíciójuk van. Máskülönben nem lennének a Formula-1-ben sem” – beszélt arról Wolff, hogy Bottast is bajnoki alapanyagnak tartja.

 Az interjúban érintett a Mercedesszel kapcsolatos két másik aktuális kérdést is, saját jövőjét a csapatnál, valamint Sebastian Vettel lehetséges érkezését 2021-ben, amit Bottas nemrég kereken megcáfolt:

„Ez nyolcadik évem már (csapatvezetőként), ezalatt hatszor nyertük meg a bajnoki címet. Fel kell tennem a kérdést: én vagyok a legjobb erre a feladatra? A motivációm, energiám továbbra is ugyanazon a szinten van, mint korábban? Nem akarok a nagyon jóról a jó szintre süllyedni” – mondta az osztrák. „Sebastiannal kapcsolatban kitartok emellett, amit mondtam: egy négyszeres világbajnokról beszélünk, aki segített az elmúlt évtized képét formálni, most pedig meglepő módon a pilótapiacra került. Jelenleg a meglevő pilótáinkra összpontosítunk. Nem Sebastian az első prioritás, de sosem szabad kizárni a lehetőséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: