szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erkölcstelennek gondolta, azért öntötte le savval a lányát a beszámítási képességében súlyosan korlátozott a férfi. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést javasolt.

A 64 éves orosházi férfi ellen, aki tavaly április 21-én savas oldattal öntötte le a lányát, aljas célból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség.

A vádlott – akit korábban zaklatás miatt már elítéltek – nem élt együtt a 19 éves lányával, de tartotta vele a kapcsolatot. A viszonyuk megromlott, mert a férfinak olyan tévképzete alakult ki, hogy a fiatal nő azzal, hogy párkapcsolata van, erkölcstelen életmódot folytat – olvasható az ügyészségi közleményben.

A férfi korábban egy fürdőben dolgozott, ahonnan hidrogén-kloridot tartalmazó, erősen savas kémhatású vizes savoldatot szerzett meg. Ezt egy fél literes műanyag palackba töltötte, majd az autóbuszállomásra ment, hogy megvárja a gádorosi lakhelyéről oda érkező lányát. Amikor találkoztak, megkérdezte, hogy miért utazott Orosházára. Ő közölte: azért, hogy a barátjával találkozzon. Erre a férfi az oldatot az arcára és a mellkasára öntötte.

A nő egy közeli büfében levette a savval szennyezett ruháját és magáról is lemosta a savat, de így is nyolc napon túl gyógyuló súlyos mart sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el pártfogó felügyeletét, és azt, hogy pszichés gondozásnak, kezelésnek vesse alá magát. A férfi, aki a beszámítási képességében súlyosan korlátozott, beismerte, hogy leöntötte savval a lányát.

Az eljárás az Orosházi Járásbíróság előtt folytatódik.